Lover og regler

Drakt- og beltereglement

Draktreglement

 1. Det benyttes hvite drakter med rett front (ITF stil).
 2. Det skal stå "TAEKWON-DO" på ryggen i en bue med "ITF-treet" med koreansk skrift under.
 3. ITFs logoer skal være på draktens venstre side (bryst).
 4. På siden av begge buksebeina ca 20 cm opp i fra kanten av buksen skal det stå ITF.
 5. Sort belte 1., 2. og 3. Dan skal ha sort kant (ca. 4 cm bred) nederst rundt overdelen.
 6. Sort belte 4. Dan og over, som har gjennomført internasjonalt instruktørkurs og er sertifisert som internasjonal instruktør, skal ha sorte striper i jakkeermene og i buksene i tillegg til den sorte kanten rundt nederste del av jakken (ca. 4 cm. bred).
 7. Grand Master 9. Dan og Master 7. - 8. Dan skal ha samme drakt som beskrevet under punkt 6, men skal i tillegg ha en hvit stripe på ca. 1 cm i bukse og jakke.

 

Beltereglement

 1. Inndeling og markering av fargede senior belter: Alle som er fylt 18 år kan inneha seniorbelte. Seniorbelter er helfarget i den aktuelle beltefarge og skal gå én gang rundt livet og endene på beltet skal være like lange.
 2. Inndeling og markering av juniorgradene: Alle under 18 år skal ha juniorbelte. Junior fargede har en tomme bred hvit stripe langs midten på den aktuelle beltefargen. Beltet skal gå én gang rundt livet og endene på beltet skal være like lange.
 3. Inndeling og markering av barnegradene: Barn (så lenge de går på barneskolen) bruker samme belte som juniorer og har en tomme bred hvit stripe langs midten på den aktuelle beltefargen. Beltet skal gå én gang rundt livet og endene på beltet skal være like lange.
 4. Inndeling og markering av sortbelter: Seniorbelter (over 18 år) er helfarget i sort. Junior sort belte (under 18 år) har sort grunnfarge med en tomme bred hvit stripe langs midten. Graden markeres med et romertall på beltets venstre ende.

Dommerreglement

Dommerreglementet for ITF Taekwon-Do finner man her.

Regelverk ITF Taekwon-Do

Konkurransereglement

Konkurransereglene for ITF Taekwon-Do finner man her. 

Regelverk ITF Taekwon-Do